Pizza Calzone | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza Calzone

5.0 i snitt
Pizza Calzone

Brett over pizzadeigen – så får du en calzone! I tillegg til Salami Ventricina og sopp, bruker vi revet mozzarella som er tørrere enn fersk mozzarella. Dermed blir også deigen mindre fuktig og enda sprøere.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 mel eller vanlig hvetemel
1 pk
Tørrgjær
1 ts
Salt
6 dl
Vann
2 ss
Olivenolje

Fyll

70 gr
Spicy Salami Ventricina
1 fedd
Hvitløk
3 stk
Champignon
40 gr
Smør

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

 2. Trinn 2

  Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut.

 3. Trinn 3

  (Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

 4. Trinn 4

  Nå skal vi lage pizzasausen; Bruk hermetiske tomater av høy kvalitet og tilsett ørlite salt. Du kan også gjerne tilsette litt knust hvitløk (eller et lite dryss hvitløkspulver) og finhakkede urter som basilikum eller oregano. Det er også godt med litt Extra Virgin olivenolje. Men – hvis tomatene er gode nok, trenger du ikke tilsette noe i det hele tatt! Fordel jevnt på pizzabunnen.

 5. Trinn 5

  Fordel osten jevnt utover pizzaen før steking.

 6. Trinn 6

  Fyll “bunnen” med Salami Ventricina, 2-3 sjampinjonger (skivet og forstekt i smør sammen med 1 finhakket hvitløksfedd og finhakket persille). Brett over pizzadeigen – så får du en calzone! Calzonen stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til den er gyllenbrun. Ta calzonen ut av ovnen.

Tips

Bytt gjerne ut Salami Ventricina med skinkestrimler. Pensle toppen med olivenolje før steking.