Hopp til innhold

Pai med skinke og tre oster

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
438 planlagt
Pai med skinke og tre oster

En smaksrik pai fylt med tre forskjellige oster. Paien kan du lage noen dager i forveien. Varm den lett opp før den skal serveres. Et hvert koldtbord ønsker en ost og skinkepai.

Antall personer

12 voksne
0 barn

Ingredienser

Paideig

190 gr
Kald melange
1.5 stk
Eggeplomme
325 gr
Hvetemel
4 ss
Isvann

Fyll til pai

2.5 dl
Kremfløte
5 stk
Egg
2 dl
Melk
1 klype
Revet muskatnøtt
50 gr
Parmesan
3 ss
Frisk gressløk
75 gr
Jarlsberg
75 gr
Brie
100 gr
Kokt skinke
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Tilsett eggeplommene og isvann. Kna dette kjapt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt i 30 minutter.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre hvetemel og melange sammen til det ser ut som sand. Trikset er å arbeide minst mulig med deigen.

Trinn 3

Kjevle deigen ut på et bakepapir, ca. 4 mm tykk. Forsiktig løft deigen over i en paiform med løs bunn som er 25 cm i diameter og ca. 4-5 cm høy. Trykk deigen ut så den former seg etter formen. La det være overheng av deig på kantene. Sett paiformen kaldt i 30 minutter.

Trinn 4

Prikk bunnen av paien med en gaffel og trim kantene. Plasser et ark bakepapir nedi paibunnen og opp langs sidene. Ha enten keramikkkuler eller linser i bunnen av formen. Dette er for å holde vekten nede. Blindstek paien i 15 minutter. Fjern bakepapiret og keramikkkulene og stek i 10 minutter til du har en gylden paideig. Avkjøl. Lag fyllet.

Trinn 5

Pisk sammen egg, kremfløte, melk salt, pepper, muskattnøtt og gressløk.

Trinn 6

Sett paien inn i ovnen og stek i 50-55 minutter eller til fyllet er stivt. Avkjøl. Server paien sammen med en frisk grønn salat

Trinn 7

Riv jarlsberg og parmesan og ha halvparten i eggblandingen. Ha resten av osten i bunnen av paien sammen med hakket skinke. Hell eggblandingen over, helt opp til kanten.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/