Pai med skinke og tre oster | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Pai med skinke og tre oster

Pai med skinke og tre oster

4.0 i snitt
Pai med skinke og tre oster
En smaksrik pai fylt med skinke og tre forskjellige oster. Paien kan du lage noen dager i forveien. Varm den lett opp før den skal serveres. Et hvert koldtbord ønsker en ost og skinkepai.

Antall personer

12 voksne
0 barn

Ingredienser

Paideig

190 gr
Kald melange
1.5 stk
Eggeplomme
325 gr
Hvetemel
4 ss
Isvann

Fyll til pai

2.5 dl
Kremfløte
5 stk
Egg
2 dl
Melk
1 klype
Revet muskatnøtt
50 gr
Parmesan
3 ss
Frisk gressløk
75 gr
Jarlsberg
75 gr
Brie
100 gr
Kokt skinke
2 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tilsett eggeplommene og isvann. Kna dette kjapt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt i 30 minutter.

  2. Trinn 2

    Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre hvetemel og melange sammen til det ser ut som sand. Trikset er å arbeide minst mulig med deigen.

  3. Trinn 3

    Kjevle deigen ut på et bakepapir, ca. 4 mm tykk. Forsiktig løft deigen over i en paiform med løs bunn som er 25 cm i diameter og ca. 4-5 cm høy. Trykk deigen ut så den former seg etter formen. La det være overheng av deig på kantene. Sett paiformen kaldt i 30 minutter.

  4. Trinn 4

    Prikk bunnen av paien med en gaffel og trim kantene. Plasser et ark bakepapir nedi paibunnen og opp langs sidene. Ha enten keramikkkuler eller linser i bunnen av formen. Dette er for å holde vekten nede. Blindstek paien i 15 minutter. Fjern bakepapiret og keramikkkulene og stek i 10 minutter til du har en gylden paideig. Avkjøl. Lag fyllet.

  5. Trinn 5

    Pisk sammen egg, kremfløte, melk salt, pepper, muskattnøtt og gressløk.

  6. Trinn 6

    Sett paien inn i ovnen og stek i 50-55 minutter eller til fyllet er stivt. Avkjøl. Server paien sammen med en frisk grønn salat

  7. Trinn 7

    Riv jarlsberg og parmesan og ha halvparten i eggblandingen. Ha resten av osten i bunnen av paien sammen med hakket skinke. Hell eggblandingen over, helt opp til kanten.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/