Pai med skinke og tre oster
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tilsett eggeplommene og isvann. Kna dette kjapt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg kaldt i 30 minutter.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre hvetemel og melange sammen til det ser ut som sand. Trikset er å arbeide minst mulig med deigen.
-
Trinn 3
Kjevle deigen ut på et bakepapir, ca. 4 mm tykk. Forsiktig løft deigen over i en paiform med løs bunn som er 25 cm i diameter og ca. 4-5 cm høy. Trykk deigen ut så den former seg etter formen. La det være overheng av deig på kantene. Sett paiformen kaldt i 30 minutter.
-
Trinn 4
Prikk bunnen av paien med en gaffel og trim kantene. Plasser et ark bakepapir nedi paibunnen og opp langs sidene. Ha enten keramikkkuler eller linser i bunnen av formen. Dette er for å holde vekten nede. Blindstek paien i 15 minutter. Fjern bakepapiret og keramikkkulene og stek i 10 minutter til du har en gylden paideig. Avkjøl. Lag fyllet.
-
Trinn 5
Pisk sammen egg, kremfløte, melk salt, pepper, muskattnøtt og gressløk.
-
Trinn 6
Sett paien inn i ovnen og stek i 50-55 minutter eller til fyllet er stivt. Avkjøl. Server paien sammen med en frisk grønn salat
-
Trinn 7
Riv jarlsberg og parmesan og ha halvparten i eggblandingen. Ha resten av osten i bunnen av paien sammen med hakket skinke. Hell eggblandingen over, helt opp til kanten.