Hopp til innhold

Hvit pizza med grønnkål og sopp

4.2 i snitt
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
346 planlagt
Hvit pizza med grønnkål og sopp
Legg oppskrift
i handlelapp
Oppskrift på hvit pizza med grønnkål og sopp. Denne varianten er en mild, men likevel en skikkelig smakfull pizza. Denne bør du prøve!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

1 kg
Pizzamel (tipo 00) + litt til forming
7 g
Tørrgjær
7 dl
Lunkent vann
1 ts
Salt (toppet)
1 ss
Olivenolje

Topping

3 ss
Hvit pizzasaus (se oppskrift under)
1 neve
Grønnkål
2 stk
Sjampinjong
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 dl
Revet ost
1 ss
Olje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

Trinn 2

Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

Trinn 3

Hvit saus: Se oppskrift under på anbefalte oppskrifter.