Bent Stiansens pizza med prosciutto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bent Stiansens pizza med prosciutto

4.2 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
46 planlagt
Bent Stiansens pizza med prosciutto
Bent Stiansens favorittpizza! Klassisk, enkel pizza med tomatsaus og ost – toppet med fersk ruccula og skinke.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Pizzabunn

10 gr
Gjær
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
2 ss
Olivenolje
460 gr
Hvetemel
1 ts
Salt

Tomatsaus

1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Tørket oregano
1 ts
Hakket frisk timian
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet pepper

Topp med

1 pk
Ruccula
2 ss
Olivenolje
0.3 stk
Presset sitron
0.5 pk
Prusciutto

Ost

100 gr
Revet ost
100 gr
Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.

Trinn 2

Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper. avkjøl sausen noe.

Trinn 3

Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn. Smør på et tynt lag med pizzasaus og dryss på revet ost og mozzarella.

Trinn 4

Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!

Trinn 5

Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.

Trinn 6

Topp pizzaen med tynne skiver prosciutto. Bland ruccula med litt olje og presset sitron og ha den på toppen av pizzaen før servering.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.