Hopp til innhold

Bent Stiansens pizza med prosciutto

4.0 i snitt
Tidsbruk 210 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
46 planlagt
Bent Stiansens pizza med prosciutto
Bent Stiansens favorittpizza! Klassisk, enkel pizza med tomatsaus og ost – toppet med fersk ruccula og skinke.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Pizzabunn

10 gr
Gjær
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
2 ss
Olivenolje
460 gr
Hvetemel
1 ts
Salt

Tomatsaus

1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Tørket oregano
1 ts
Hakket frisk timian
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
0.3 ts
Kvernet pepper

Topp med

1 pk
Ruccula
2 ss
Olivenolje
0.3 stk
Presset sitron
0.5 pk
Prusciutto

Ost

100 gr
Revet ost
100 gr
Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.

Trinn 2

Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper. avkjøl sausen noe.

Trinn 3

Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn. Smør på et tynt lag med pizzasaus og dryss på revet ost og mozzarella.

Trinn 4

Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!

Trinn 5

Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.

Trinn 6

Topp pizzaen med tynne skiver prosciutto. Bland ruccula med litt olje og presset sitron og ha den på toppen av pizzaen før servering.