Bent Stiansens pizza med prosciutto
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.
-
Trinn 2
Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper. avkjøl sausen noe.
-
Trinn 3
Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn. Smør på et tynt lag med pizzasaus og dryss på revet ost og mozzarella.
-
Trinn 4
Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!
-
Trinn 5
Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.
-
Trinn 6
Topp pizzaen med tynne skiver prosciutto. Bland ruccula med litt olje og presset sitron og ha den på toppen av pizzaen før servering.