Pizza Serano

11 ingredienser
491 planlagt
Pizza Serano
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne finner du på menyen i alle ekte pizzeriaer. Veldig enkel og veldig god.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Pizzasaus

1 boks
Pizzasaus

Topping

100 g
Revet ost
8 skive
Serranoskinke
1 pakke
Ruccula
1 pose
Ristede pinjekjerner
50 g
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

Trinn 2

Kjør kjøkkenmaskinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

Trinn 3

Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

Trinn 4

Kjevle ut små pizzaer. Legg dem rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Snu over på en tallerken el.l. og smør på pizzasaus og legg på revet ost på den ferdiggrillede siden. Legg pizzaen tilbake på grillen på indirekte varme, ta ned lokket og grill til osten har smeltet. Følg med, det tar bare et par minutter.

Trinn 5

Legg på de øvrige ingrediensene umiddelbart etter at pizzaen er ferdig grillet.

Prøv hjemmelaget tomatsaus!

Flere pizza på grillen