Pizza Salsiccia & Broccoli

18 ingredienser
108 planlagt
Pizza Salsiccia & Broccoli
Legg oppskrift
i handlelapp
En uvanlig kombinasjon her i Norge, men en klassiker i Italia. Der vil den vanligvis bli laget med pølsefarse og brokkolini. Prøv den også gjerne som en pizza bianca.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 mel eller vanlig hvetemel
1 pose
Tørrgjær
1 ts
Salt
6 dl
Vann
2 ss
Olivenolje

Saus

1 boks
The Taste Lab Originale Pizzasaus

Salsiccia og topping

500 g
Kjøttdeig av svin
1 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ts
Persille, finhakket
0,5 ts
Tørket timian
0,5 glass
Tørket oregano
1 klype
Kajennepepper
0,5 stk
Brokkoli, skivet eller i små buketter
30 g
Pistasjnøtter, lett knuste
0,5 ts
Tørket basilikum
0,5 ts
Kvernet sort pepper
0,3 ts
Salt

Ost

1 pose
Fersk Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

Trinn 2

Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut. (Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

Trinn 3

Fordel pizzasaus og ost jevnt utover pizzaen før steking og topp med Salsiccia, brokkoli i små buketter eller tynne skiver, lett knuste pistasjnøtter.

Trinn 4

Pizzaen stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til den er gyllenbrun. Ta pizzaen ut av ovnen.

Ferdig pizzabunn

Stor & fersk pizzabunn

Stor & fersk pizzabunn

REMA 1000