Pizza Roma

16 ingredienser
85 planlagt
Pizza Roma
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne pizzaen byr på flere milde smaker som nyanserer hverandre.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

3 ts
Tørrgjær
8 dl
Hvetemel
2 ts
Salt
6 ss
God olivenolje
5 dl
Lunkent vann

Hvit pizzasaus

3 dl
Crème fraîche
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Revet parmesan
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Topping

1 pose
Mozzarella i tynne skiver
500 g
Kok potet i tynne skiver
1 ss
Frisk rosmarin
1 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha mel, gjær og salt i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett mer av vannet til deigen er myk og lett. Deigen skal ikke være klissete.

Trinn 2

Kjør kjøkkenmaskinen i 5-6 minutter på middels hastighet til du har en smidig deig. Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer.

Trinn 3

Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter.

Trinn 4

Kok poteter. Skjær kokte poteter og mozzarella i tynne skiver.

Trinn 5

Pizzasaus: Bland sammen crème fraîche, finhakket hvitløk og parmesan i en liten bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper. Det er nok å bruke et tynt lag saus på pizzaen.

Trinn 6

Kjevle ut små pizzaer. Legg pizzabunnene i forvarmet ovn på 250 grader til du ser bunnen begynner å bli stekt. Ta ut pizzabunnene og legg på topping. Sett pizzaene inn i ovnen igjen og stek til osten har smeltet.

Trinn 7

Hvis du skal bruke grill: Legg pizzabunnene rett på direkte varme på grillen til de får fine grillstriper – det tar bare sekunder. Snu over på en tallerken el.l. og legg ønsket topping på den ferdiggrillede siden. Legg pizzaen tilbake på grillen på indirekte varme, ta ned lokket og grill til osten har smeltet. Følg med, det tar bare et par minutter.

Flere pizza på grillen