Pizza Quattro Formaggi

11 ingredienser
13 planlagt
Pizza Quattro Formaggi
Legg oppskrift
i handlelapp
En av Italias beste pizzaer! Her kan du bruke akkurat de ostene du vil, og gjerne hente fram osterester fra kjøleskapet. Denne varianten er en pizza bianca, men den blir akkurat like god med tomatsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 Mel eller vanlig hvetemel
1 pose
Tørrgjær
1 ts
Salt
6 dl
Vann (ca. 40 °C)
2 ss
Olivenolje

Ost

1 pose
Fersk Mozzarella
50 g
Blå Castello
150 g
Norvegia
50 g
Frisk parmesan

Topping

2 kvist
Frisk basilikum
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

Trinn 2

Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut.

Trinn 3

(Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

Trinn 4

Fordel osten jevnt utover pizzaen før steking.

Trinn 5

Pizza stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til bunnen er gyllenbrun og osten bobler. Bruk gjerne pizzastein. Ta pizzaen ut av ovnen, topp med frisk basilikum og nykvernet pepper.

Ferdig pizzabunn

Stor & fersk pizzabunn

Stor & fersk pizzabunn

REMA 1000