Pizza Parma

Tidsbruk 110 minutter
20 ingredienser
293 planlagt
Pizza Parma
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizzaelskernes favoritt lager du av få, men ekstra gode råvarer!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

20 g
Gjær
500 g
Pizzamel Tipo 0
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Topping

1 pose
Mozzarella
160 g
Prosciutto Crudo
1 pose
Ruccula
0,5 potte
Basilikum

Tomatsaus

2 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian
2 stk
Laurbærblad
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Hakket basilikum (Evt. 3 ts tørket basilikum)
0,5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

Trinn 2

Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og stek den myk og blank i olivenolje, ca. i 3 minutter. Tilsett timian, laurbærblad, hermetiske tomater og sitronsaft og kok i 5 minutter. Ha i hakket basilikum og smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker for å runde av sausen.

Trinn 3

Forvarm ovnen til 280 °C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir. Smør tomatsausen utover pizzadeigen og legg på Mozzarella i skiver. Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Legg på Parmaskinke i skiver, ruccula og basilikumblader med en gang pizzaene er tatt ut av ovnen. Server umiddelbart.

Serveringsforslag

Pizzamel tipo 0 er et ekstra finmalt hvetemel som har evne til å oppta mer fuktighet. Dette gir et lettere og luftigere bakverk og en sprøere bunn.