Pizza parma | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizza parma

3.2 i snitt
Pizza parma
Italiensk pizza med tomatsaus, ruccola, parmesan og parmaskinke. En klassiker med mye smak som alle liker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzabunn

2 ts
Tørrgjær
2.5 dl
Lunkent vann
2.5 dl
Kaldt vann
2 ts
Honning (eventuelt sukker)
17 gr
Salt
2 ss
Olivenolje
700 gr
Hvetemel

Tomatsaus

1 boks
Hermetiske hakkede tomater
1 fedd
Hvitløk (revet eller finhakket)
1 ts
Tørket oregano (valgfritt)
0.5 klype
Finhakket basilikum (valgfritt)
1 ss
Olivenolje
0.8 ts
Salt

Pizzatopping

2 stk
Revet mozzarella
1 neve
Parmesan
1 neve
Pinjekjerner
8 skive
Parmaskinke (legges på etter steking)
1 neve
Ruccola (legges på etter steking)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.

    Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er godt oppløst i vannet.

    I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og deretter begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.

  2. Trinn 2

    Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.

  3. Trinn 3

    Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.

  4. Trinn 4

    Mens deigen etterhever lager du rød pizzasaus. Bland ingrediensene sammen. Om du liker sausen enda jevnere kan du bruke en stavmikser. Dekk til og la stå i kjøleskapet 1–2 timer slik at smakene får satt seg litt. Det du eventuelt ikke bruker, kan du fryse ned.

  5. Trinn 5

    Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut til pizzabunner. Legg på tomatsaus. Dryss over med mozzarella, parmesan og pinjekjerner. Stek pizzaen til den er gyllen. Parmaskinke og ruccola legges på rett før servering.

TIPS

Rød pizzasaus: Man kan friske opp sausen ved å ha i litt sitronsaft, for så å balansere det ut med litt sukker.

Raskere heving: Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær. Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.