Pizza med pepperoni og gorgonzola

Tidsbruk 120 minutter
18 ingredienser
47 planlagt
Pizza med pepperoni og gorgonzola
Legg oppskrift
i handlelapp
En pizza med skikkelig rause smaker med gorgonzola og pepperoni. Beregn god tid da deigen skal stå i kjøleskapet over natten. Har du dårlig tid kan du tilsett mer gjær og lunkent vann.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzabunn

2 ts
Tørrgjær
2.5 dl
Lunkent vann
2.5 dl
Kaldt vann
2 ts
Honning (eventuelt sukker)
17 g
Salt
2 ss
Olivenolje
700 g
Hvetemel

Tomatsaus

1 boks
Hermetiske hakkede tomater
1 fedd
Hvitløk (revet eller finhakket)
1 ts
Tørket oregano (valgfritt)
0.5 klype
Finhakket basilikum (valgfritt)
1 ss
Olivenolje
0.8 ts
Salt

Pizzatopping

2 stk
Revet mozzarella
4 fedd
Knust hvitløk
1 neve
Gorgonzola
1 pakke
Pepperoni
1 klype
Oregano

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.

Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er oppløst.

I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.

Trinn 2

Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.

Trinn 3

Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.

Trinn 4

Mens deigen etterhever lager du rød pizzasaus. Bland ingrediensene sammen. Om du liker sausen enda jevnere kan du bruke stavmikser. Dekk til og la stå i kjøleskapet 1–2 timer slik at smakene får satt seg. Det du eventuelt ikke bruker, kan du fryse ned.

Trinn 5

Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut til pizzabunner. Legg på tomatsaus. Dryss over revet mozzarella, knust hvitløk, gorgonzola, pepperoni og oregano. Stek til gyllen.

TIPS

Rød pizzasaus:
Man kan «friske opp» sausen ved å ha i litt sitronsaft, for så å balansere det ut med litt sukker.

Raskere heving:
Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær. Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.