Hopp til innhold

Pizza med fire oster og jordbærketchup

4.7 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
239 planlagt
Pizza med fire oster og jordbærketchup
Legg oppskrift
i handlelapp
Liker du kombinasjonen ost, kjeks og frukt? Da er denne pizzaen med ost og jordbærketchup midt i blinken. Søtt og salt, med smeltet ost og sprø pizzabunn.

Velg antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

Pizzabunn

1 kg
Pizzamel (Tipo 00)
7 ts
Tørrgjær
7 dl
Lunkent vann
1 ts
Salt
1 ss
Olivenolje

Hvit pizzasaus

2 dl
Rømme
1 ts
Hakket timian
1 ts
Sitronsaft
1 klype
Salt og pepper

Topping

100 g
Mozzarella
100 g
Blåmuggost
200 g
Revet gulost
50 g
Parmesan
60 g
Valnøtter

Jordbærketchup

1 kurv
Jordbær
2 ss
Honning
4 ss
Eplecidereddik
4 ss
Sukker
2 ss
Balsamicoeddik
1 klype
Sort pepper etter smak

Slik gjør du

Trinn 1

Lag pizzadeig: Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til deigen blir smidig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

Trinn 2

Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

Trinn 3

Jordbærketchup: Rens jordbær. Kjør med stavmikser til en glatt saus. Ha i en gryte med sukker, honning og eplecidereddik. Kok opp og la sausen tykne. Tilsett balsamicoeddik. Sausen er ferdig når du ser glinsende bobler i sausen og den har tyknet. Smak til med sukker, honning og pepper. Avkjøl.

Trinn 4

Forvarm ovnen til høyeste temperatur. Kjevle ut pizzadeigen og ha på pizzasaus. Fordel osten utover. Topp med valnøtter og stek på maks varme i ovnen til pizzaene er gylne og osten bobler. Server med jordbærketchup ved siden av.

TIPS!

Har du dårlig tid kan du bruke REMA 1000 ferdig pizzadeig og ferdig pizzasaus.