Pizza Margherita

7 ingredienser
19 planlagt
Pizza Margherita
Legg oppskrift
i handlelapp
Italias mest berømte pizza ble servert dronning Margherita av Savoy på Pizzeria Brandi i 1889. Tomat, mozzarella og basilikum er ikke bare en fantastisk smakskombinasjon – ingrediensene representerer også fargene i det italienske flagget.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Italiensk pizzadeig

1 kg
Tipo 0 eller vanlig hvetemel
1 pose
Tørrgjær
1 pakke
Salt
6 dl
Vann
2 ss
Olivenolje

Ost

1 pose
Fersk mozzarella

Topping

2 ss
Extra Virgin olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ha de tørre ingrediensene i bakebollen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett olje og halvparten av vannet og kjør på middels-lav hastighet i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør videre på middels hastighet i 5-6 minutter til du har en smidig deig.

Trinn 2

Samle deigen til en ball og ha den i en smurt bolle. Dekk over med plastfilm og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time, men gjerne mer. Slå ned deigen på en melet arbeidsbenk slik at luften presses ut av den. Del deigen i ønsket antall enheter og kjevle ut.

Trinn 3

(Deig du ikke bruker kan lagres i kjøleskapet i opptil 3 døgn. De vil da trenge et par timer for å nå romtemperatur og må heve til dobbel størrelse.)

Trinn 4

Nå skal vi lage pizzasausen; Bruk hermetiske tomater av høy kvalitet og tilsett ørlite salt. Du kan også gjerne tilsette litt knust hvitløk (eller et lite dryss hvitløkspulver) og finhakkede urter som basilikum eller oregano. Det er også godt med litt Extra Virgin olivenolje. Men – hvis tomatene er gode nok, trenger du ikke tilsette noe i det hele tatt! Fordel jevnt på pizzabunnen.

Trinn 5

Fordel osten jevnt utover pizzaen før steking.

Trinn 6

Pizza stekes på 250 °C (eller ovnens makstemperatur) til bunnen er gyllenbrun og osten bobler. Bruk gjerne pizzastein. Ta pizzaen ut av ovnen, topp gjerne med extra virgin olivenolje og nykvernet pepper.

Originale Pizzasaus

Original pizzasaus

Original pizzasaus

REMA 1000