Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pizza Margherita

Tidsbruk 180 minutter
16 ingredienser
1068 planlagt
Pizza Margherita
Legg oppskrift
i handlelapp
Klassikeren! Pizza Margherita – kanskje den mest kjente pizzavarianten av alle, er oppkalt etter dronning Margherita og ble laget til henne, av pizzabakeren Raffaele Esposito, i forbindelse med et besøk i Napoli i 1889.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

10 g
Gjær
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
460 g
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Tomatsaus

1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket oregano
0,3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
0,5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet pepper

Topp med

2 pose
Mozzarella

Slik gjør du

Trinn 1

Pizzadeig: Bland gjær med lunkent vann og elt inn mel, olje og salt til en smidig deig. Dekk deigen med plast og la den heve i minst 1,5 time. Slå deigen sammen og del den i fire emner og rull hvert emne til rundstykker. Dryss med mel og etterhev i ca. 1 time under smurt plastfilm. Bruk mye mel når de skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.

Trinn 2

Tomatsaus: Fres finhakket løk og hvitløk i oljen og ha i urter. Tilsett hermetiske tomater og kok opp. La sausen koke i 15 minutter til den tykner. Smak til med sukker, salt og pepper og la den avkjøles noe. Smør pizzasausen i et tynt lag på bunnene og legg på tynne skiver mozzarella.

Trinn 3

Grilling av pizza: Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Legg pizzaen over på steinen. Sett på lokket og stek pizzaen i 3 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.

Trinn 4

Pizza i ovn: Sett ovnen på 250°C varmluft med grill. Legg et stekebrett eller en pizzastein i bunnen av ovnen. Stek i ca. 4 minutter. Ta pizzaen ut, legg på basilikumblader, del opp og server.