Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pizza Carbonara

Tidsbruk 180 minutter
17 ingredienser
181 planlagt
Pizza Carbonara
Legg oppskrift
i handlelapp
Hvit pizzasaus er ikke like utbredt som rød, men smaker himmelsk. Dette er en mild utgave – med gressløk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzabunn

7,5 g
Gjær
2,3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1,5 ss
Olivenolje
345 g
Hvetemel
0,8 ts
Salt

Hvit pizzasaus

150 g
Kremost naturell
0,8 dl
Crème fraîche
0,4 ts
Kajennepepper
0,4 dl
Olivenolje
0,4 ts
Salt

Topping

0,8 pakke
Bacon uten svor
0,8 stk
Løk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 potte
Gressløk
75 g
Revet ost
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olivenolje og mel. arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i minst 1 1/2 time under et klede eller plastfilm. Slå deigen sammen, del den i 4 emner og rull hver del til store rundstykker. Etterhev i 1 time under smurt plastfilm.

Trinn 2

Bland kremost, crème fraîche, salt, cayennepepper og olivenolje til en myk ostekrem. Kutt bacon i biter og sprøstek dem. Skjær løken i skiver og hakk hvitløken. Surr det blankt i samme panne og smak til med salt og kvernet pepper.

Trinn 3

Varm opp grillen med en pizzastein på grillristen. Det er viktig at det blir skikkelig varmt!

Trinn 4

Kjevle ut hvert emne til ca. 5 mm tykt og ca. 20 cm i diameter. Bruk mye mel når emnene skal kjevles ut, da er det lettere å få en tynn pizzabunn.

Trinn 5

Spre ostekremen over. Dryss på bacon, løk og finhakket gressløk. Topp med revet ost.

Trinn 6

Bruk en tynn pizzaspade til å flytte pizzaen fra arbeidsbordet til pizzasteinen på grillen. Sett på lokk og stek pizzaen i 3 minutter uten å løfte på lokket. ta ut pizzaen med spaden.