Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Pinnekjøtt med julemør og rotmos

Tidsbruk 210 minutter
9 ingredienser
725 planlagt
Pinnekjøtt med julemør og rotmos
Klikk og dra
til kalenderen
Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede, det lager seg nesten selv. Beregn nærmere 400 gram per person. Pinnekjøttet må ligge i vann 36 timer før det skal dampes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pinnekjøtt

1,1 kg
Pinnekjøtt

Julemør

375 g
Julemør

Rotmos

0,8 kg
Kålrot
187,5 g
Gulrot
187,5 g
Poteter
75 g
Meierismør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Poteter

0,8 kg
Mandelpoteter, fersk og ferdigkokt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg pinnekjøttet i kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift vann en gang i løpet av utvanningen.

Trinn 2

Legg en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele, bygg opp ca. 3-4 cm. Hell på vann så det står i høyde med risten.

Trinn 3

Plasser pinnekjøttet på risten og sett på lokk. Kok opp og skru ned varmen.

Trinn 4

La kjøttet smådampe under lokk i 3 timer. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Det skal alltid stå 3 cm vann i bunnen av kjelen.

Trinn 5

Det siste kvarteret tilsettes julemør for å varmes opp. Varm opp mandelpoteter etter anvsining på pakken.

Trinn 6

Rotmos: Skrell alle grønnsakene og del dem i store terninger. De skal kokes i rikelig med vann i ca 45 minutter til kålroten er mør. Sil av vannet og visp med en håndvisper til grov mos sammen med pinnekjøttkraft og smør i terninger. Smak til med salt og pepper.

Trinn 7

Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Legg gjerne pinnekjøttet over på et stekebrett og grill kjøttet i 3 minutter under grillen i ovnen rett før servering.

Trinn 8

Pinnekjøttet serveres med sjyen som er i bunnen av kjelen, rotmos og kokte mandelpoteter.

Tips

Pinnekjøttet kan gjerne dampes slik at det er ferdig to timer før servering, og så varmes noen minutter under grillen i ovnen like før servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender