Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pinnekjøtt med julemør og rotmos

Tidsbruk 210 minutter
9 ingredienser
782 planlagt
Pinnekjøtt med julemør og rotmos
Legg oppskrift
i handlelapp
Pinnekjøtt er svært enkelt å tilberede, det lager seg nesten selv. Beregn nærmere 400 gram per person. Pinnekjøttet må ligge i vann 36 timer før det skal dampes.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pinnekjøtt

1,1 kg
Pinnekjøtt

Julemør

375 g
Julemør

Rotmos

0,8 kg
Kålrot
187,5 g
Gulrot
187,5 g
Poteter
75 g
Meierismør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Poteter

0,8 kg
Mandelpoteter, fersk og ferdigkokt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg pinnekjøttet i kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift vann en gang i løpet av utvanningen.

Trinn 2

Legg en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele, bygg opp ca. 3-4 cm. Hell på vann så det står i høyde med risten.

Trinn 3

Plasser pinnekjøttet på risten og sett på lokk. Kok opp og skru ned varmen.

Trinn 4

La kjøttet smådampe under lokk i 3 timer. Pass på at kjelen ikke koker tørr. Det skal alltid stå 3 cm vann i bunnen av kjelen.

Trinn 5

Det siste kvarteret tilsettes julemør for å varmes opp. Varm opp mandelpoteter etter anvsining på pakken.

Trinn 6

Rotmos: Skrell alle grønnsakene og del dem i store terninger. De skal kokes i rikelig med vann i ca 45 minutter til kålroten er mør. Sil av vannet og visp med en håndvisper til grov mos sammen med pinnekjøttkraft og smør i terninger. Smak til med salt og pepper.

Trinn 7

Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet. Legg gjerne pinnekjøttet over på et stekebrett og grill kjøttet i 3 minutter under grillen i ovnen rett før servering.

Trinn 8

Pinnekjøttet serveres med sjyen som er i bunnen av kjelen, rotmos og kokte mandelpoteter.

Tips

Pinnekjøttet kan gjerne dampes slik at det er ferdig to timer før servering, og så varmes noen minutter under grillen i ovnen like før servering.