Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pepperstekt andebryst med søtpotetpuré

Tidsbruk 50 minutter
17 ingredienser
607 planlagt
Pepperstekt andebryst med søtpotetpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Andebryst er populær festmat. Her blir sødmen i andekjøttet backet opp av en rik søtpotetmos med appelsin. Med knust pepper på anden og i sausen blir dette en hovedrett med sting.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Andebryst

1,5 stk
Andebryst

Søtpotetpuré

150 g
Søtpotet
0,2 stk
Appelsin, skall
0,4 stk
Appelsin, saft
37,5 g
Smør

Rødvinsjy

0,8 stk
Sjalottløk
1,5 dl
Rødvin
1,5 ss
Lys sirup
0,8 ss
Rosiner
0,4 dl
Hvitvinseddik (evt rødvinseddik)
0,8 terning
Kyllingbuljong
0,8 ss
Smør
3 stk
Knuste sorte pepperkorn
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Grønnsaker

7,5 stk
Reddiker
37,5 g
Aspargesbønner
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Renskjær andebrystene og strip opp gjennom fettet. Brun med fettsiden ned i tørr og varm panne i 1-2 minutter til de er gylne og crispe. Snu dem med kjøttsiden ned i 10 sekunder og legg over på stekebrett. Krydre med knust, sort pepper og maldonsalt. Stek videre i ovnen ved 180°C i 8-10 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 58°C. Ta ut og la det hvile i 4-5 minutter. Skjæres opp i små kakestykker.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell søtpoteter og del i grove biter. Legg bitene i en kjele, fyll på med vann og tilsett appelsinskall og -saft. Kok under lokk til det er mørt. Sil godt av, press ut vannet. Kjør søtpotetene med smøret i en blender til glatt puré. Smak til med salt.

Trinn 4

Trinn 4

Ha finkuttet sjalottløk i en kjele, tilsett rødvin og kok inn til ca. ½ dl. Ha i sirup, rosiner, rødvinseddik og knust, sort pepper. Tilsett kyllingbuljong (4 dl vann pr. terning) og kok inn til ca. 2 dl. Sil av og rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Trinn 5

Kutt reddikene i 2 eller 4 og kok dem sammen med aspargesbønnene i lettsaltet vann, til de er knapt møre. Sil av og smelt inn smøret. Server andebryst, aspargesbønner og søtpotetpuré og topp med rødvinssjyen.

Serveringsforslag

Det er viktig å snitte ned i andefettet. Jo tetter du snitter, desto crispere blir fettet når det er ferdig stekt.