Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy

Tidsbruk 135 minutter
16 ingredienser
80 planlagt
Pepperglasert ribbe med sursøt løksjy
Legg oppskrift
i handlelapp
Bent Stiansens vri på juleribba.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ribbe

1,1 kg
Ribbe
2,3 stk
Løk
1,5 fedd
Hvitløk
0,4 ss
Salt
0,4 dl
Grovknust sort pepper
0,4 dl
Sukker
1,5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,4 terning
Kjøttbuljong
0,4 dl
Balsamicoeddik

Smørdampede grønnsaker

1,5 stang
Stangselleri
0,4 pose
Sukkererter
0,4 pakke
Aspargesbønner
75 g
Fennikel
0,8 stk
Rød paprika
0,8 ss
Smør

Poteter

0,4 kg
Poteter, løsvekt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av svoren og gni ribben inn med salt og grovknust sort pepper.

Trinn 2

Hakk løk og hvitløk og bland med sukker. Legg løken i bunnen av en ildfast form som passer til størrelsen på ribben. Legg i ribben og sett formen i ovnen på 170°C varmluft, og stek ribben i 1 time.

Trinn 3

Ta ut formen og hell varm kraft og balsamicoeddik over ribben. Stek videre i 40 minutter og ta formen ut av ovnen igjen. Hold ribben varm og la kjøttsaften sette seg før du skjærer opp i skiver. 20 minutters hviletid er bra.

Trinn 4

Hell løken sammen med kraften over i en kjele og kok sausen ned til 3 dl. Server den sammen med ribben.

Trinn 5

Skjær grønnsakene i like store biter. Kok opp vann, det skal kun være 1-2 cm vann i kjelen. Legg i grønnsakene med en klatt smør og damp i 3-4 minutter.

Trinn 6

Server retten med smørdampede grønnsaker og stekte poteter.