Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Penne med lyse kjøttboller og brokkoli

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
964 planlagt
Penne med lyse kjøttboller og brokkoli
Legg oppskrift
i handlelapp
En frisk og lett pastarett – barnas nye favoritt?

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttboller

1 pakke
Kjøttdeig av kylling og kalkun
1 stk
Egg
2 ts
Tørket oregano
50 g
Parmesan
1 stk
Sitron
0,5 ts
Salt
2 ss
Olje

Pasta og brokkoli

1 stk
Løk
300 g
Penne fullkorn
1 stk
Brokkoli
1 ss
Olje eller smør

Slik gjør du

Trinn 1

Bland kjøttdeig, egg, salt, oregano og halvparten av parmesanen. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv skallet av halve sitronen med et fint rivjern, bare det gule ytterste skallet. Bland det inn i kjøttfarsen.

Trinn 2

Form til små boller med en teskje og stek i olje i en stor panne. Det er lurt å dyppe teskjeen i vann, så kleber det ikke.

Trinn 3

Finhakk løken og stek den blank og myk i pannen.

Trinn 4

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Del brokkolien i små buketter og kok dem sammen med pastaen de siste 6-8 minuttene.

Trinn 5

Bland pasta, brokkoli, løk og kjøttboller. Press over litt sitronsaft og vend inn resten av parmesanen og litt olje eller smør.

Tips

Smaker ekstra godt med finhakket persille. Du får ekstra saftige kjøttboller ved å blande inn en brødskive som er bløtlagt i melk!