Penne con Ragù

Tidsbruk 45 minutter
10 ingredienser
383 planlagt
Penne con Ragù
Legg oppskrift
i handlelapp
Smak! Ragù kommer av det franske "ragoûter" som betyr smak, og avslører essensen av denne fantastiske penne-retten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe og svin 18%, 500 g Nordfjord
2 stk
Løk
2 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 pakke
Erter REMA 1000
1 pakke
Penne REMA 1000
0,5 pakke
Parmigiano Reggiano Castelli
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 stk
Laurbærblad
1 ts
Kanel
1 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Finhakk løk og fres halvparten i litt olivenolje til gyllen.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett hakkede tomater og laurbær. La sausen småkoke i 15-30 minutter. Fres resten av løken i olivenolje. Skru opp varmen og tilsett familiedeigen. Stek i 3 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett erter og kanel (kanel kan erstattes med muskatnøtt). Bland tomatsausen med den stekte familiedeigen. Ta ut laurbærbladene, og la det småkoke i minst 30 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.

Trinn 4

Trinn 4

Kok penne 2 minutter kortere enn det som står på pakken. Bruk rikelig med lettsaltet vann. Ta av noe av kokevannet og spe i raguen for å få mer kraft.

Trinn 5

Trinn 5

Bland penne med raguen og la pastaen koke ferdig i sausen før servering.