Pavlova med vaniljekrem og bær

4.2 i snitt
Tidsbruk 130 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
14 ingredienser
223 planlagt
Pavlova med vaniljekrem og bær
Legg oppskrift
i handlelapp
En sprø og seig festkake toppet med sesongens friske bær. Perfekt til vår og sommer. Lag gjerne marengsen og vaniljekremen dagen i forveien.

Velg antall personer

10 voksne
0 barn

Ingredienser

5 stk
Eggehviter
2 ts
Sitronsaft
2 ts
Maizena
0.3 ts
Salt
275 g
Sukker

Vaniljekrem

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
4 stk
Eggeplommer
35 g
Maizena
3 stk
Gelatin
4 dl
Kremfløte
500 g
Jordbær
200 g
Blåbær
100 g
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Start med marengsen. Sett ovnen på 140 grader varmluft. Vask bolle og visp godt med sitronsaft og tørk. Skill eggehviten fra eggeplommene. Ha i eggehvite og salt i bollen. Pisk i to minutter til eggehvitene begynner å bli luftig. Tilsett litt og litt sukker mens du pisker kraftig i syv minutter. Når marengsen er luftig, tilsetter du maisenna og pisker i ett minutt til.

Trinn 2

Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen utover, ca. 20 x 30 cm. Marengsen skal være ca. 3 cm høy.

Trinn 3

Stek marengsen i 1 ½ time, da skal den være hard på utsiden og myk inni. Avkjøl. Marengsen kan også stå i ovnen med døren åpen over natten, for å slippe ut fukt.

Trinn 4

Lag vaniljekremen. Del vaniljestangen i to på langs, og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp 4 dl melk med sukker, vaniljefrø og resten av vaniljestangen.

Trinn 5

Ha eggeplommer, maisenna og resten av melken i en bolle, og rør godt slik at maisennaen blandes inn. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen og rør godt. Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring til det tykner. Ta ut vaniljestangen.

Trinn 6

Legg gelatinplater i kaldt vann i tre minutter. Klem ut vannet og bland gelatinplatene med den varme vaniljekremen. Dekk med plastfolie og sett kaldt, gjerne i kjøleskap over natten. Vaniljekremen må være helt kald før den blandes med pisket kremfløte.

Trinn 7

Pisk kremfløten med en håndmikser. Bland halvparten med vaniljekremen. Ha resten av den piskede kremen i en sprøytepose, og bruk den til å pynte kaken med.

Trinn 8

Legg marengsen på et fat, og dekk kaken med vaniljekrem, krem og friske bær.

TIPS

Har du dårlig tid kan du bruke ferdig vaniljekrem til denne oppskriften. Husk å rengjøre bolle og visp godt når du jobber med marengs, da blir resultatet best.