Pavlova med friske bær og chantillykrem

Tidsbruk 70 minutter
7 ingredienser
94 planlagt
Pavlova med friske bær og chantillykrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne dessertklassikeren er oppkalt etter en russisk ballettdanserinne. Og selv om du ikke skulle være en danseløve, vil du få til luftige svev med denne desserten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Marengs

3 stk
Eggehviter
2,3 dl
Sukker
0,4 ts
Bakepulver

Krem og bær

2,3 dl
Kremfløte
225 g
Bringebær
75 g
Jordbær
75 g
Blåbær

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette inn i eggehvitene til marengsen danner topper (ca. 10 min).

Trinn 2

Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut 6–8 kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.

Trinn 3

Pynt kaken med pisket krem og bær like før servering. Lag ev. bærsaus og bland inn de friske bærene før den anrettes på kaken.

Prøv også