Pastinakk med skinke og grov tartarsaus

Tidsbruk 20 minutter
9 ingredienser
106 planlagt
Pastinakk med skinke og grov tartarsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Jeg skulle ønske at flere fikk øynene opp for alle de flotte rotgrønnsakene vi har her i landet! Pastinakken ser ut som en hvit gulrot og smaker både søtlig og urteaktig. Her blir den løftet til de store høyder av spekeskinke og en enkel, grov tartarsaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pastinakk med skinke

3 stk
Pastinakk
0,4 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
6 skive
Serranoskinke
1,5 kvist
Bladpersille

Tartarsaus

0,8 dl
Majones
0,8 stk
Hardkokt egg
0,8 stk
Sylteagurk
0,8 ss
Kruspersille
1,5 ss
Kapers

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place skinke og pastinakk: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Sett stekeovnen på 200°C. Skrell pastinakkene og del dem i to. Forvell dem i 1 minutt i fosskokende, lettsaltet vann. Ta ut og tørk godt. Pakk hver pastinakkbit i skinke og legg på stekebrett med bakepapir. Stek i ovn i ca. 5 minutter. Ta pastinakkene ut og legg dem på en tallerken toppet med hakket bladpersille.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place tartarsaus.

Trinn 4

Trinn 4

Bland sammen majones med grovhakket egg, sylteagurk i terninger, kapers og finkakket persille. Server tartarsausen ved siden av.