Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Pastagrateng med spinat og 4 oster

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
169 planlagt
Pastagrateng med spinat og 4 oster
Klikk og dra
til kalenderen
En fyldig vegetarrett med smak av ost, spinat, hvitløk og erter. Kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en rett i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hermetiserte tomater
1 stk
Crème Fraiche
400 g
Penne pasta
150 g
Grønne erter
200 g
Vaskeklar spinat
0,5 ts
Cayennepepper
1 pose
Ostemiks
0,5 ts
Sukker
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 225 grader. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken noen minutter i litt solsikkeolje i en kjele. Tilsett hvitløk, hermetiserte tomater og sukker og kok til du får en litt tykkere saus, ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

Trinn 2

Mens sausen putrer koker du penne pasta litt under halve tiden som angis på pakken. Hell av vannet og ha i litt solsikkeolje. Rør og sett til side.

Trinn 3

Stek spinat i litt solsikkeolje til spinaten faller sammen, smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Bland creme fraiche, spinat og halvparten av osten i en bolle, og vend dette inn i pastaen.

Trinn 5

Smør en dyp stekepanne med smør. Legg pastablandingen og tomatsausen lagvis i stekepannen, hell over grønne erter og topp med ost. Stek i stekeovnen til osten er blitt gyllen, ca 15 minutter

Tips!

Topp med litt salt for bedre smak!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender