Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pastagrateng med spinat og 4 oster

Tidsbruk 45 minutter
14 ingredienser
248 planlagt
Pastagrateng med spinat og 4 oster
Legg oppskrift
i handlelapp
En fyldig vegetarrett med smak av ost, spinat, hvitløk og erter. Kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en rett i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,5 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hermetiserte tomater
1 stk
Crème Fraiche
400 g
Penne pasta
150 g
Grønne erter
200 g
Vaskeklar spinat
0,5 ts
Cayennepepper
1 pose
Ostemiks
0,5 ts
Sukker
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 225 grader. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken noen minutter i litt solsikkeolje i en kjele. Tilsett hvitløk, hermetiserte tomater og sukker og kok til du får en litt tykkere saus, ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

Trinn 2

Mens sausen putrer koker du penne pasta litt under halve tiden som angis på pakken. Hell av vannet og ha i litt solsikkeolje. Rør og sett til side.

Trinn 3

Stek spinat i litt solsikkeolje til spinaten faller sammen, smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Bland creme fraiche, spinat og halvparten av osten i en bolle, og vend dette inn i pastaen.

Trinn 5

Smør en dyp stekepanne med smør. Legg pastablandingen og tomatsausen lagvis i stekepannen, hell over grønne erter og topp med ost. Stek i stekeovnen til osten er blitt gyllen, ca 15 minutter

Tips!

Topp med litt salt for bedre smak!