Pastagrateng med spinat og 4 oster | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Pastagrateng med spinat og 4 oster

Pastagrateng med spinat og 4 oster

4.3 i snitt
Pastagrateng med spinat og 4 oster
En fyldig vegetarrett med smak av ost, spinat, hvitløk og erter. Kan serveres som tilbehør til kjøtt og fisk, eller som en rett i seg selv.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Gul løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hermetiserte tomater
1 stk
Crème Fraiche
400 gr
Penne pasta
150 gr
Grønne erter
200 gr
Vaskeklar spinat
0.5 ts
Cayennepepper
1 pose
Ostemiks
0.5 ts
Sukker
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 225 grader. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken noen minutter i litt solsikkeolje i en kjele. Tilsett hvitløk, hermetiserte tomater og sukker og kok til du får en litt tykkere saus, ca 20 minutter. Smak til med salt, pepper og litt cayennepepper.

  2. Trinn 2

    Mens sausen putrer koker du penne pasta litt under halve tiden som angis på pakken. Hell av vannet og ha i litt solsikkeolje. Rør og sett til side.

  3. Trinn 3

    Stek spinat i litt solsikkeolje til spinaten faller sammen, smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Bland creme fraiche, spinat og halvparten av osten i en bolle, og vend dette inn i pastaen.

  5. Trinn 5

    Smør en dyp stekepanne med smør. Legg pastablandingen og tomatsausen lagvis i stekepannen, hell over grønne erter og topp med ost. Stek i stekeovnen til osten er blitt gyllen, ca 15 minutter

Tips!

Topp med litt salt for bedre smak!