Pastaform med tomat, skinke og ost

3.2 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
598 planlagt
Pastaform med tomat, skinke og ost
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du pastapakker med bare litt i hver? Bruk det i en ovnsbakt rett med skinke, tomatsaus, urter, sitronskall og ost. Enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 skive
Tørt, lyst brød
0.5 stk
Sitron, revet skall
250 g
Div. tørr pasta (eller pastarester)
100 g
Osterester
1
Pastasaus/tomatsaus (500g)
1 fedd
Hvitløk, finhakket
4 skive
Spekeskinke eller kokt skinke
2 ss
Hakkede urter (fersk persille, mynte, basilikum og oregano)
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pasta i lettsaltet vann i 5 minutter. Sil og rist av vannet og ha pastaen over i en ildfast form. Hell over pastasaus eller tomatsaus og bland godt. Ha i hvitløk og eventuelt skinkestrimler. Bland sammen.

Trinn 2

Ha ost, brød, sitronskall og urterester i en blender og kjør til smuler. Strø over retten og sett i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 minutter til retten bobler og toppingen er gyllen.

TIPS

Bruker du kokt restepasta tilsetter du dette uten koking.