Hopp til innhold

Tagliatelle med sterk tomatsaus

3.4 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
257 planlagt
Tagliatelle med sterk tomatsaus

Sommeren servert på sølvfat? Denne enkle pastaklassikeren har en nokså fornem forhistorie, der den etter sigende skulle serveres på tallerkener av sølv. De brede tagliatellebåndene er perfekte for den herlige tomatsausen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Tagliatelle

600 gr
Fersk tagliatelle
2 ss
Smør

Saus

2 stk
Rød chili
4 fedd
Hvitløk
2 stk
Løk
1 boks
Hakkede tomater
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topp med

0.5 pk
Parmesan

Slik gjør du

Trinn 1

Saus: Fres finhakket chili og hvitløk i litt olivenolje. Tilsett hakket løk og la den bli blank. Ha i hermetiske tomater og kok sausen tykk. Smak til med sukker, salt og pepper.

Trinn 2

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og bland pastaen med smør først, og så med tomatsausen. Server med revet parmesan.

Friske urter er en god smaksforsterker, for eksempel frisk basilikum.