Tagliata med grønnkåldressing

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
2 planlagt
Tagliata med grønnkåldressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Tagliata er biff som er stekt hardt og kort, med rødt kjøtt i midten. Skjær i tynne, delikate skiver og bruk rikelig med den deilige dressingen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Ytrefilet av okse
1 kurv
Cherrytomater med gren
1 pakke
Småpoteter
1 stk
Hel hvitløk, delt i to på midten
4 stang
Rosmarin, stilker
6 ss
God olivenolje (2 ss til steking og 4 ss til potetene)
1 klype
Salt og pepper

Grønnkålsvinaigrette

0.5 pose
Grønnkål
1 ss
Sitronsaft
1 neve
Vesterhavsost, finrevet
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 klype
Flaksalt
6 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før steking slik at det er romtemperert. Krydre med salt og pepper.

Trinn 2

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Vask poteter og del i fire. Del hvitløk i to. Ha i ildfast form og vend i litt olivenolje. Legg i noen kvaster rosmarin mellom potetene. Krydre med salt og pepper. Stek til poteten er gyllen og myk i midten – ca. 30 minutter.

Trinn 3

Varm en tykkbunnet panne til høy temperatur. Ha i litt stekeolje og vent til det er rykende varmt. Klapp kjøttet tørt med papir som ikke loer. Stek kjøttet et par minutter på hver side til det har fått en fin, karamellisert skorpe. Legg kjøttet på en tallerken og la hvile.

Trinn 4

Vinaigrette: Ha grønnkål, olivenolje, salt, hvitløk og ost i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til en fin saus.

Trinn 5

Legg tomaten med gren på et bakebrett. Bak i ovnen på 200 grader i 5 minutter.

Trinn 6

Skjær kjøttet i skiver på tvers av fiberretningen. Kjøttet skal være skikkelig rødt i midten. Server med med grønnkålvinaigrette, bakte tomater og rosmarinpoteter.