Hopp til innhold

Spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

3.5 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
132 planlagt
Spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

En enkel og god pastarett som alle vil like. Ved å ha litt finhakkede mandler i kjøttdeigen, får kjøttbollene en fin sprøhet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Spaghetti

500 gr
Spaghetti

Kjøttboller

50 gr
Mandler
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Oregano
500 gr
Kjøttdeig av svin og storfe
3 ss
Olivenolje
1 ts
Salt

Tomatsaus

1 boks
Hakkede tomater
50 gr
Sorte oliven

Slik gjør du

Trinn 1

Kok spagetti etter anvisning på pakken. Hakk mandler, finhakk hvitløk og løk. Bland sammen kjøttdeig, mandler, oregano og halvparten av hvitløken og løken. Tilsett salt.

Trinn 2

Varm olje i en stekepanne. Form kjøttdeigen til små boller. Bruk håndflaten og en skje som du dypper i vann, så sitter ikke deigen fast. Stek kjøttbollene sammen med resten av løken og hvitløken til kjøttbollene er godt brunet på alle sider.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og sorte oliven og la det koke inn i noen minutter. Fordel spaghetti i skåler og topp med kjøttboller og tomatsaus.

Kjøttbollene blir ekstra gode hvis du blander litt revet parmesan i kjøttblandingen. Det er godt med friske urter i sausen.