Spaghetti med kjøttboller og tomatsaus

En enkel og god pastarett som alle vil like. Ved å ha litt finhakkede mandler i kjøttdeigen, får kjøttbollene en fin sprøhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Hakk mandler, finhakk hvitløk og løk. Bland sammen kjøttdeig, mandler, oregano og halvparten av hvitløken og løken. Tilsett salt.
Trinn 2
Varm olje i en stekepanne. Form kjøttdeigen til små boller. Bruk håndflaten og en skje som du dypper i vann, så sitter ikke deigen fast. Stek kjøttbollene sammen med resten av løken og hvitløken til kjøttbollene er godt brunet på alle sider.
Trinn 3
Ha i hermetiske tomater og sorte oliven og la det koke inn i noen minutter. Fordel spaghetti i skåler og topp med kjøttboller og tomatsaus.
Kjøttbollene blir ekstra gode hvis du blander litt revet parmesan i kjøttblandingen. Det er godt med friske urter i sausen.