Hopp til innhold

Pasta prima vera

4.4 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
180 planlagt
Pasta prima vera

Denne grønne spaghettiretten har fått navnet etter det italienske ordet for ’vår’. Den er rask å lage, deilig på smak og et sunt valg.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Spaghetti

300 gr
Spaghetti fullkorn

Avokadomos

2 stk
Avokado
1 stk
Lime

Grønt

1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
200 gr
Bladspinat
2 ss
Soltørkede tomater
2 ss
Olivenolje

Topp med

1 potte
Basilikum
2 klype
Maldonsalt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok pastaen. Mens pastaen koker: Del avokadoen i to og skrap ut innholdet med en spiseskje. Kjør avokadoen i blender eller støt sammen i en morter, med friskpresset limesaft.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk og hvitløk og la frese i litt olje i en kjele. Tilsett bladspinat og hakkede, soltørkede tomater og vend inn den kokte og avsilte pastaen. Rør så inn avokadomosen. Topp med grovhakket basilikum, salt og pepper.

Topp pastaretten med revet parmesan.