Hopp til innhold

Pasta med valnøttkrem

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
40 planlagt
Pasta med valnøttkrem
Her har vi brukt pastasorten Gigli Toscani, men tagliatelle passer også godt til denne deilige, kremede pastaretten.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 gr
Pasta
2 dl
Melk
30 gr
Brød
160 gr
Valnøtter
2 ss
Rosmarin
1 fedd
Hvitløk
50 gr
Parmesan
0.4 dl
Olivenolje
2 klype
Pepper
2 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg brødet i melken i 10 minutter slik at brødet blir bløtt. Klem ut melken og skill melk og brød.

Trinn 2

Kok opp pastavann og ha i pasta når det koker.

Trinn 3

I mellomtiden – ha hakket rosmarin, valnøtter, olje, ost og brød i en blender og kjør mens du gradvis heller i melk til du får en slags krem. Hvis du trenger mer væske, bruk litt av pastavannet. Smak til med salt.

Trinn 4

Sil av pasta når den er «al dente» og husk som alltid å spar litt av pastavannet.

Trinn 5

Bland valnøttpestoen godt inn i pastaen og juster eventuelt konsistensen med litt av pastavannet.

Trinn 6

Server med noen gode runder med nykvernet pepper.