Hopp til innhold

Pasta med ansjos og cherrytomater

3.2 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
174 planlagt
Pasta med ansjos og cherrytomater

Sildesnadder! Ansjos er en liten sildefisk og en fabelaktig smakssetter i mange matvarer og retter. I Norge bruker vi like gjerne kryddersaltet brisling som, i motsetning til ansjosen, er vanlig langs deler av Norskekysten.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Penne , 500 g, REMA 1000
0.5 pk
Parmigiano Reggiano
50 gr
Mandler, 250 g, REMA 1000
1 stk
Rød chili
1 potte
Basilikum
1 kurv
Cherrytomater 300 g
2 fedd
Hvitløk
1 boks
ANSJOSFILET LAKE KING OSC
1 dl
Olivenolje, REMA 1000
2 ss
Balsamicoeddik, Il Torrione

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk hvitløk og chili, grovhakk mandler og ansjos (med sjy). Del cherrytomatene i to og rasp nesten all parmesanen.

Trinn 2

Bland alt med olivenolje og balsamico eddik.

Trinn 3

Kok pasta al dente i rikelig med saltet vann. Hell av vannet og bland alt sammen. Server pasta med frisk basilikum og resten av parmesanen på toppen.