Pasta carbonara med bacon

Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig – italienernes pasta mikset med amerikanernes egg og bacon.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Sett på pastavannet og kok opp. Bruk en teskje salt for hver liter vann.
Trinn 2
Skjær bacon i småbiter og stek det i litt olivenolje til det er mykt, ikke sprøtt. Visp hele egg og eggeplommer i en stor bolle og tilsett revet parmesan og baconet. Krydre godt med nykvernet pepper.
Trinn 3
Kok pastaen al dente, dvs. ett minutt kortere enn anvist på pakken. Hell av pastavannet, men ta vare på en kopp med pastavann.
Trinn 4
Vend pastaen godt sammen med egg, parmesan og bacon og spe med litt av pastavannet. Server straks med rikelig nykvernet pepper.
Spar litt av pastavannet og tilsett hvis pastaen trenger litt mer væske.