Pasta carbonara med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Pasta carbonara med bacon

Pasta carbonara med bacon

3.6 i snitt
Pasta carbonara med bacon
Carbonaraen ble først laget i Roma, da allierte tropper okkuperte byen under andre verdenskrig – italienernes pasta mikset med amerikanernes egg og bacon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggeplomme
400 gr
Spaghetti
120 gr
Bacon
100 gr
Parmesan, revet
0.5 ts
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok pastaen som anvist på pakken. Ta ut pastaen, men behold pastavannet.

  2. Trinn 2

    Skjær bacon i tykke strimler og stek i en varm panne. Ta ut baconet, men la fettet i pannen være igjen.

  3. Trinn 3

    Pisk sammen eggeplommene. Ha en liten øse pastavann i pannen. Rør sammen.

  4. Trinn 4

    Ha eggeblandingen i en kald panne. Rør eggene godt ut i pannen. Sett pannen på platen på medium varme. Ha i pasta og revet ost, og vend pastaen godt i eggeblandingen.

  5. Trinn 5

    Tilsett mer pastavann hvis du ønsker mer fuktighet. Pastaen vil suge til seg en del av væsken. Bland inn baconbiter og server.

Spar litt av pastavannet og tilsett hvis pastaen trenger litt mer væske.