Hopp til innhold

Pasta Carbonara

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
4 ingredienser
846 planlagt
Pasta Carbonara
Hjemmelaget carbonara lages gjerne med spaghetti, men penne er et godt alternativ til denne kremede pastaretten. Dropp fløten – det beste resultatet får du når litt av pastavannet og stekesjyen blandes med eggeplommene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Penne REMA 1000
1 pk
Lettsaltet sideflesk ca 200 g Nordfjord
4 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 pk
Parmigiano Reggiano Castelli

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp pastavann og ha i salt. Stek sideflesket i en panne uten fett på middels varme. Ta vare på fettet som danner seg under stekingen.

Trinn 2

Bland eggeplommene og revet parmesan (halvparten) i en stor bolle. Visp det godt sammen. Kok pastaen i ca. 9 minutter.

Trinn 3

Ha deretter i det stekte sideflesket og resten av parmesanen. Bland godt. Server Carbonaraen rykende varm med raust med nykvernet pepper!

Trinn 4

For hver 4 eggeplomme: bland inn 3 ss pastavann og 3 ss av fettet fra flesket i eggeblandingen. Hell av vannet når pastaen er ferdig kokt og ha den i bollen med egg.

Retten blir glutenfri med glutenfri pasta.