Nudler med kjøttboller – Bún Chả
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Saus: Skjær gulrot i syltynne skiver og vend skivene raskt i limejuice. Finhakk hvitløk og chili. Bland ingrediensene til sausen (limejuice, fiskesaus, riseddik, brunt sukker, hvitløk, chili og vann) og ha i gulrot.
-
Trinn 2
Karamellsaus: Ha sukker og vann (3/5) i en panne og kok det på høy temperatur til sukkeret karamelliseres, ca. 8 min. Ta pannen bort fra varmen og rør inn kaldt vann (2/5).
-
Trinn 3
Kjøttboller: bland kjøttdeigen med finhakket sjalottløk, 1/3 av fiskesausen, karamellsausen og pepper. Sett blandingen i kjøleskapet til marinering, ca. 1 time.
-
Trinn 4
Form kjøttboller som trykkes lett flate. Stek dem på høy varme i solsikkeolje slik at de får en brun stekeskorpe. Senk varmen og la dem bli gjennomstekte.
-
Trinn 5
Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og skyll umiddelbart i kaldt vann for å kjøle nudlene ned. Fordel nudlene i fire suppeskåler, hell over sausen og topp med kjøttboller, koriander og Baby Leaf.