Nudler med kjøttboller - Bún Chả | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Nudler med kjøttboller – Bún Chả

Nudler med kjøttboller – Bún Chả

4.3 i snitt
Nudler med kjøttboller – Bún Chả
Hanoistyle nudel-lykke! Dette er en Hanoi-spesialitet som er spesielt populær i store deler av det nordlige Vietnam. Lages med risnudler og grillet svinekjøtt, eller som her – med ekstra smakfulle kjøttboller.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Kjøttdeig av svin
1 pose
Risnudler, 250 g, Santa Maria
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød chili
3 stk
Sjalottløk
1 potte
Koriander
1 stk
Lime
3 fedd
Hvitløk
1 pose
Baby leaf, asiatisk
1 ss
Brunt sukker til saus
1 dl
Vann til saus
3 ss
Fiskesaus
2 ss
Riseddik
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Saus: Skjær gulrot i syltynne skiver og vend skivene raskt i limejuice. Finhakk hvitløk og chili. Bland ingrediensene til sausen (limejuice, fiskesaus, riseddik, brunt sukker, hvitløk, chili og vann) og ha i gulrot.

 2. Trinn 2

  Karamellsaus: Ha sukker og vann (3/5) i en panne og kok det på høy temperatur til sukkeret karamelliseres, ca. 8 min. Ta pannen bort fra varmen og rør inn kaldt vann (2/5).

 3. Trinn 3

  Kjøttboller: bland kjøttdeigen med finhakket sjalottløk, 1/3 av fiskesausen, karamellsausen og pepper. Sett blandingen i kjøleskapet til marinering, ca. 1 time.

 4. Trinn 4

  Form kjøttboller som trykkes lett flate. Stek dem på høy varme i solsikkeolje slik at de får en brun stekeskorpe. Senk varmen og la dem bli gjennomstekte.

 5. Trinn 5

  Kok nudlene etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og skyll umiddelbart i kaldt vann for å kjøle nudlene ned. Fordel nudlene i fire suppeskåler, hell over sausen og topp med kjøttboller, koriander og Baby Leaf.