Hopp til innhold

Mac & cheese med cheddar

4.7 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
251 planlagt
Mac & cheese med cheddar

Makaroni med ost er en populær rett i USA – både som kveldssnacks og som tilbehør til biff.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

500 gr
Makaroni
1 l
Helmelk
1 ss
Dijonsennep
0.3 ts
Malt muskatnøtt
300 gr
Cheddar, skivet
2 ss
Smør
30 gr
Hvetemel
1 klype
Salt
3 ss
Griljermel
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 170° C. Kok makaronien al dente i en gryte med lettsaltet vann.

Trinn 2

Mens makaronien koker – smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Visp dette sammen og la smøret og hvetemelet småputre i noen sekunder for å bli kvitt den rå melsmaken. Tilsett deretter melken gradvis samtidig som du visper. Kok opp under omrøring til blandingen har fått en kremete konsistens. Fjern kjelen fra varmen og tilsett revet cheddar, muskatnøtt og sennep. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Bland makaronien med ostesausen og hell dette i en ildfast form. Topp med griljermel og sett i ovnen. Makaronien skal være i ovnen i ca. 20 minutter. Sausen skal boble og ha en kremaktig konsistens.