Hjemmelaget lasagne
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C varmluft. Brun kjøttdeig i en panne med litt olivenolje, tilsett hakket løk og gulrot, rosmarin og timian – og stek videre i noen minutter. Hell i hakkede tomater, smak til med salt og pepper og la det småkoke mens du lager den hvite sausen.
-
Trinn 2
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form.
-
Trinn 4
Ha revet ost på toppen. Stek i ovn i ca. 30 minutter.
Det lille ekstra
Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche, smak til med salt og pepper og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med crispy salat! Liker du spicy mat, bruk revet ost med chili og gjerne malt cayennepepper i kjøttsausen.