Hopp til innhold

Klassisk pasta carbonara

4.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
5 ingredienser
Klassisk pasta carbonara
Klassisk pasta carbonara er en klassisk pastarett som faller i smak hos liten og stor. Lag pasta carbonara som middag til familien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Spaghetti
4 stk
Eggeplommer
100 gr
Parmesan (finrevet)
0.5 ts
Nykvernet pepper
120 gr
Bacon

Slik gjør du

Trinn 1

Kok spaghettien som anvist på pakken. Ta ut spaghettien, men spar på pastavannet.

Trinn 2

Skjær bacon i tykke strimler og stek i en varm panne. Ta ut baconet, men la fettet i pannen være igjen.

Trinn 3

Pisk sammen eggeplommene. Ha i noen spiseskjeer pastavann sammen med eggeplommene. Rør godt for å unngå at eggene blir til eggerøre.

Trinn 4

Ha eggeblandingen i en kald panne. Rør eggene godt ut i pannen. Sett pannen på platen på medium varme. Ha i pasta og revet parmesan, og vend pastaen godt i eggeblandingen.

Trinn 5

Tilsett mer pastavann hvis du ønsker mer fuktighet. Pastaen vil suge til seg en del av væsken. Bland inn baconbiter og pepre etter ønske.