Hopp til innhold

Gnocchi med tomatsaus og parmesan

3.7 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
146 planlagt
Gnocchi med tomatsaus og parmesan
Helt enkel og evig populær. Gnocchi har stått på den italienske menyen siden romertiden, og er en rimelig, rustikk hverdagsmiddag som kan lages i en rekke varianter – i vår oppskrift bruker vi poteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
4 fedd
Hvitløk
0.5 pk
Parmigiano Reggiano
1 stk
Løk, 4-pk
600 gr
Poteter, løsvekt
1 boks
Knuste tomater, 400g
1 potte
Basilikum
150 gr
Hvetemel

Slik gjør du

Trinn 1

Fres finhakket løk og hvitløk, ha i tomater, kok opp og smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Skrell poteter og kok dem møre i vann uten salt. Sil av vannet og avkjøl potetene litt, mos potetene med Hackiten eller med en gaffel i en stor bolle. Rør inn egg og hvetemel og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Rull deigen ut til en lang pølse. Bruk litt mel hvis den kleber. Del den opp i 2-3 cm lange biter.

Trinn 4

Kok opp godt med saltet vann med litt olje og kok gnocchiene i flere omganger. Når de flyter opp er de ferdige. Ta dem ut med en hullsleiv og vend dem inn i tomatsausen. Server med revet parmesan og basilikum.

Gnocchi smaker også veldig godt stekt sammen med for eksempel bacon og salviesmør.