Gnocchi med tomatsaus og parmesan

Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Fres finhakket løk og hvitløk, ha i tomater, kok opp og smak til med salt og pepper.
Trinn 2
Skrell poteter og kok dem møre i vann uten salt. Sil av vannet og avkjøl potetene litt, mos potetene med Hackiten eller med en gaffel i en stor bolle. Rør inn egg og hvetemel og smak til med salt og pepper.
Trinn 3
Rull deigen ut til en lang pølse. Bruk litt mel hvis den kleber. Del den opp i 2-3 cm lange biter.
Trinn 4
Kok opp godt med saltet vann med litt olje og kok gnocchiene i flere omganger. Når de flyter opp er de ferdige. Ta dem ut med en hullsleiv og vend dem inn i tomatsausen. Server med revet parmesan og basilikum.
Gnocchi smaker også veldig godt stekt sammen med for eksempel bacon og salviesmør.