Blåskjellpasta med reker og kamskjell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Blåskjellpasta med reker og kamskjell

Blåskjellpasta med reker og kamskjell

3.9 i snitt
Blåskjellpasta med reker og kamskjell

Liker du sjømat, liker du denne pastaretten! Varier med ulike typer skalldyr; du kan til og med bruke fisk.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Tomatsaus

0.5 dl
Olivenolje
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Hakket frisk timian
1 ss
Tørket oregano
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
0.5 ts
Kvernet pepper
0.5 ts
Salt

Skalldyr

500 gr
Blåskjell
500 gr
Reker med skall
0.5 potte
Persille
200 gr
Fryste kamskjell

Tagliatelle

400 gr
Fersk tagliatelle
2 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Start med å lage tomatsausen. Fres hakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Rens blåskjellene, vask dem i kaldt vann, fjern «skjegget» og kast knuste blåskjell. Tin og skrell rekene. Tin kamskjellene og del dem i to hvis de er store.

  3. Trinn 3

    Legg alle skalldyrene, bortsett fra de rensede rekene, i tomatsausen. Kok opp under lokk og tilsett de rensede rekene og hakket bladpersille. Samtidig: kok opp vannet til pastaen med salt og olivenolje og kok den ferske tagliatellen der i 3 minutter, sil av vannet og bland tagliatelle med tomat-/skalldyrsausen.