Blåskjellpasta med reker og kamskjell

Tidsbruk 40 minutter
18 ingredienser
62 planlagt
Blåskjellpasta med reker og kamskjell
Legg oppskrift
i handlelapp
Liker du sjømat, liker du denne pastaretten! Varier med ulike typer skalldyr; du kan til og med bruke fisk.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Tomatsaus

0.5 dl
Olivenolje
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Hakket frisk timian
1 ss
Tørket oregano
0.3 potte
Basilikum
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sukker
0.5 ts
Kvernet pepper
0.5 ts
Salt

Skalldyr

500 g
Blåskjell
500 g
Reker med skall
0.5 potte
Persille
200 g
Fryste kamskjell

Tagliatelle

400 g
Fersk tagliatelle
2 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ss
Olivenolje
2 ss
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å lage tomatsausen. Fres hakket løk og hvitløk i oljen og ha i hakkede urter. Tilsett boksen med hakkede tomater og kok opp. La sausen koke i 5 minutter til den tykner litt. Smak til med sukker, salt og pepper.

Trinn 2

Rens blåskjellene, vask dem i kaldt vann, fjern «skjegget» og kast knuste blåskjell. Tin og skrell rekene. Tin kamskjellene og del dem i to hvis de er store.

Trinn 3

Legg alle skalldyrene, bortsett fra de rensede rekene, i tomatsausen. Kok opp under lokk og tilsett de rensede rekene og hakket bladpersille. Samtidig: kok opp vannet til pastaen med salt og olivenolje og kok den ferske tagliatellen der i 3 minutter, sil av vannet og bland tagliatelle med tomat-/skalldyrsausen.