Hopp til innhold

Pasta med pesto

Ingen vurderinger
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
1 477 planlagt
Pasta med pesto

Denne klassikeren lager du på under 15 minutter, og er perfekt å servere på hektiske hverdager. Hjemmelaget pesto gjør middagen ekstra smakfull.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 gr
Tørr pasta (valgfri)
160 gr
Pesto
60 gr
Pinjekjerner
1 neve
Basilikumblader
3 ts
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Hjemmelaget pesto

1 dl
Ristede pinjekjerner
2 ss
Sitronsaft
1 fedd
Hvitløk
1 potte
Basilikum
0.5 dl
Revet parmesan
1 klype
Flaksalt
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Begynn med å lage pesto: Rist pinjekjerner gylne i en panne, men spar noen til pynt. Finhakk hvitløksfedd. Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser, og bland til en grov pesto.

Trinn 2

Kok pasta etter anvisning på pakken i saltet vann. Spar på 1/2 dl av pastavannet.

Trinn 3

Bland pesto med pastavannet, og vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen.

Trinn 4

Strø pinjekjerner og basilikumblader på toppen og servér.

TIPS!

Denne retten smaker også godt dersom du legger til grønnsaker, som tomater, asparges eller erter, kylling eller fisk. Bruk det du har liggende fra før, så får du spist opp rester samtidig.