Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pasta bolognese

Tidsbruk 80 minutter
8 ingredienser
145 planlagt
Pasta bolognese
Legg oppskrift
i handlelapp
Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den gjerne med tagliatelle - vi synes den fungerer like godt med penne.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
100 g
Bacon med svor ca 450 g Nordfjord
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 stang
Stangselleri
1 boks
Hakkede tomater REMA 1000
1 pakke
Penne REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk gulrot, løk, stangselleri og bacon. Dekk bunnen av en gryte med et tynt lag olivenolje og surr grønnsaker og bacon på middels varme i fem minutter.

Trinn 2

Tilsett kjøttdeig, litt salt og nykvernet pepper og la det surre videre i fem minutter til. Hell i hakkede tomater fra boks og la sausen småkoke i en time.

Trinn 3

Pastaen kokes i en stor kjele med rikelig med vann- ca en teskje salt pr liter vann. Og husk pastaen skal alltid kokes al dente, ett minutt kortere koketid enn angitt på pakken. Pastaen skal ha litt ?tyggemotstand?.

Serveringsforslag

Når du først lager bolognese er det smart å lage en stor porsjon, så har du til flere middager. Bruk hele pakken med kjøttdeig, og tilsett en ekstra boks med tomater, eller to. Smak deg frem!