Pasta al Ragú

14 ingredienser
157 planlagt
Pasta al Ragú
Legg oppskrift
i handlelapp
I Bologna serveres ragùen med tagliatelle eller andre bredere pastabånd. For innbyggerne i Bologna og andre pastapurister er poenget at spaghetti ikke holder ragùen så godt som de tykkere pastabåndene. Vi holder pastakonflikten gående og drister oss til å servere ragùen med spaghetti, men vil anbefale at du også prøver tagliatelle - som en ekte bolognese ville ha gjort! When i Rome…

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
1 stang
Stangselleri
1 stk
Gulrot
1 pakke
Ternet bacon
1 pakke
Kjøttdeig
1 boks
Hermetiske tomater
2 fedd
Hvitløksfedd
1 klype
Revet muskatnøtt
1 stk
Laurbærblad
1.5 dl
Melk
400 g
Spaghetti
50 g
Parmesan
1 ss
Olivenolje
1 glass
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Varm oljen i en stor gryte med lokk og tilsett hakket løk og stangselleri og gulrot i små terninger. Stek over medium varme i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Tilsett bacon og brun det lett før du blander inn kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen har gitt opp alt håp om å bli en burger!

Trinn 3

Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, finhakket hvitløk, litt revet muskattnøtt og laurbærblad. La koke i noen minutter.

Trinn 4

Hell på vin eller vann og skru opp varmen for å koke inn rødvinen. Reduser varmen og tilsett i melk. Legg på lokk og la koke på svak varme i et par timer. La den hvile mens du koker pastaen. Spar en kopp av kokevannet.

Trinn 5

Pastaen skal være al dente. Vend spaghettien i raguen og rasp over rikelig med parmesan. Bland godt og tilsett eventuelt litt av pastavannet for å justere sausen til ønsket konsistens. Buon appetito!