Parmesanfries | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Parmesanfries

5.0 i snitt
Parmesanfries
Uimotståelig gode poteter! En liten snacks-rett i seg selv og veldig godt tilbehør til burgere.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Melne poteter
50 gr
Revet parmesan
6 dl
Solsikkeolje
2 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell potetene og skjær dem i fingertykke strimler. Ha dem oppi en stor bolle med iskaldt vann og sett bollen i kjøleskapet i 2 timer (hvis du har tid).

  2. Trinn 2

    Ha olje i en stor gryte til oljen står ca. 10 cm opp i gryten. Varm opp til oljen er 150° C – sjekk at temperaturen er riktig med et kjøkkentermometer. Sil vannet av potetene og tørk dem med kjøkke npapir.

  3. Trinn 3

    Stek potetene i oljen, litt om gangen, til kantene på potetene så vidt er sprø. Legg potetene på tørkepapir og la dem kjøles ned i 30 minutter.

  4. Trinn 4

    Skru av kokeplaten. Varm opp oljen igjen, denne gangen til 180 °C. Stek potetene til de er gylne og legg på kjøkkenpapir. Dryss på revet parmesan og salt og server.

Tips

Etter at potetene er stekt første gangen og deretter avkjølt, kan du godt oppbevare dem i kjøleskapet i noen timer før de skal stekes ferdig. Det er viktig å tørke potetene godt før steking, ellers kan du brenne deg på olje som spruter ut av gryten.