Pannetstekt torsk med pak choy

Tidsbruk 45 minutter
17 ingredienser
20 planlagt
Pannetstekt torsk med pak choy
Legg oppskrift
i handlelapp
En nydelig torskerett, med mange sødmefulle elementer, tar smaksløkene med på en reise til Asia.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bakt løk

2 stk
Løk
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Pak choy

4 fedd
Hvitløk
1 stk
Pak choy
30 g
Ingefær
1 ss
Sesamolje
1 ts
Sesamfrø
1 klype
Salt

Soyanøttesmør

3 ss
Soyasaus
0,5 stk
Sitron, saft
100 g
Smør

Torskeloin

600 g
Torskeloin
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 160 °C. Kutt løken i cm-tykke skiver og legg skivene i en ildfast form, pensle med olje og dryss over salt og pepper. Bak løken i ovn i ca. 15-20 minutter.

Trinn 2

Kutt hvitløk i tynne skiver og stek i en kjele med sesamolje og frø på lav temperatur.

Trinn 3

Kok opp en kjele med lettsaltet vann og forvell pak choybladene i ca. 20 sekunder. Hell av vannet og ha dem i kjelen med hvitløk. Vend inn raspet ingefær.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og la det bli lysebrunt. Sett til side og la det brune melkestoffet synke til bunns. Hell forsiktig det klare lysebrune smøret over i en annen kjele. Bruk evt. en tesil – det meste av det brune melkestoffet vil bli igjen i silen. Rør inn soyasaus og presset sitron i det klare smøret. Varm opp, men ikke la det koke.

Trinn 5

Krydre torsken med salt og pepper. Pensle med olje og stek på skinnsiden på medium varme i ca. 6 minutter. Snu fisken og stek i 2 minutter til.

Trinn 6

Server pannestekt torsk med bakt løk, pak choy og soyanøttesmør.