Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Pannestekt skrei på provencalsk grønnsaksform, servert med kremet makaroni

31 ingredienser
253 planlagt
Pannestekt skrei på provencalsk grønnsaksform, servert med kremet makaroni
Klikk og dra
til kalenderen
Skrei på middelhavsvis! Ovnsbakt paprika, squash og aubergine får en deilig sødme som kler den fyldige skreismaken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtetopping

0,4 potte
Frisk persille
0,8 ss
Tørket timian
0,8 ts
Tørket rosmarin
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 dl
Griljermel

Provencalsk grønnsaksform

0,8 stk
Aubergine
0,8 stk
Squash
1,5 stk
Paprika
3 stk
Tomater
1,1 dl
Olivenolje
1,5 klype
Salt
1,5 klype
Nykvernet pepper

Pannestekt skrei

562,5 g
Skrei
3 fedd
Hvitløk, med skall
3 kvist
Frisk timian
1,5 ts
Sitronsaft
2,3 dl
Makaroni
1,5 klype
Salt
1,5 klype
Nykvernet pepper
0,4 dl
Solsikkeolje
0,8 ss
Smør

Kremet makaroni

1,5 stk
Sjalottløk
1,5 fedd
Hvitløk
0,8 dl
Eplejuice
1,5 dl
Fløte
1,5 ts
Sitronsaft
0,8 dl
Revet parmesan
1,5 klype
Salt
0,8 ss
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtetopping: Kjør friske og tørkede urter i food processor med hvitløk til de er finhakket. Tilsett griljermel og kjør til grønn urtetopping.

Trinn 2

Provencalsk grønnsaksform: Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Del aubergine og squash i cm-tykke skiver og ha på salt og pepper. Fjern hinner og frø i paprikaene og del dem i biter. Stek grønnsakene gylne i olivenolje. Legg dem som taksten i en ildfast form. Fordel skivet tomat i mellom. Dryss over urtetopping og stek i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Kremet makaroni: Kok makaronien i rikelig lettsaltet vann i 8 minutter. Hell av vannet og hold makaronien varm. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med olivenolje i ett minutt. Tilsett eplejuice og fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet parmesan. Bland den kokte makaronien i sausen.

Trinn 4

Pannestekt skrei: Kutt skreifileten i porsjonsstykker og ha salt og pepper på fiskestykkene. Varm en stekepanne til middels/sterk varme og ha i solsikkeolje. Stek fiskestykkene i 3 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt på den andre siden. Ha urter, knuste hvitløksfedd med skall og smør i pannen. Stek i 1 minutt til og øs fettet fra pannen over fisken et par ganger. Press over litt sitron og server rett fra pannen!

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender