Pannestekt torsk med potet- og ertemos

Tidsbruk 30 minutter
13 ingredienser
675 planlagt
Pannestekt torsk med potet- og ertemos
Legg oppskrift
i handlelapp
De fine, hvite torskefiletene kommer aller best til sin rett med et enkelt og mildt tilbehør – som denne potet- og ertemosen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potet- og ertemos

600 g
Nypoteter
350 g
Erter, frosne
1 dl
Melk
1 ts
Dijonsennep
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Torsk

500 g
Villfanget torskefilet
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann i en kasserolle. Vask potetene, og del dem i fire. Skrell dem hvis de har grovt skall. Ha potetene i det kokende vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.

Trinn 2

Ha i ertene de siste 2 minutter. Hell av vannet, ha i smør og melk og mos det sammen med en potetstapper eller en sleiv. Tilsett dijonsennep og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Skrell og skjær løken i tynne strimler. Knus hvitløksfeddene. Krydre torskefileten med salt og pepper. Ha smør i en varm stekepanne, ha i løk, hvitløk og torsk og stek fisken 3-4 minutter på hver side. Server torsken sammen med potet- og ertemosen.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne litt hakket persille i potet- og ertemosen.