Pannestekt torsk med hvit stappe

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
236 planlagt
Pannestekt torsk med hvit stappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit stappe

400 g
Poteter, løsvekt
300 g
Sellerirot
1 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

4 stk
Gulrøtter

Eggesmør

2 stk
Egg
50 g
Smør

Torskeloin

500 g
Torskeloin
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Hvit stappe: Skrell og del poteter og sellerirot i biter. Kok mørt uten salt i vannet. Hell av mesteparten av vannet. Mos potetene og selleriroten sammen med smør. Visp inn melk til passe konsistens og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Damp dem møre.

Trinn 3

Eggesmør: Hardkok og skrell eggene. Grovhakk og bland dem med smeltet smør.

Trinn 4

Ha salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Varm en panne til middels temperatur, ha i smør og legg fisken i pannen. Kvern over litt sort pepper. Stek fisken i ca. 6 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile.

Trinn 5

Server pannestekt torsk med hvit stappe, dampede gulrøtter og eggesmør.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne hakket kruspersille i eggesmøret.