Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pannestekt torsk med hvit stappe

Tidsbruk 45 minutter
13 ingredienser
166 planlagt
Pannestekt torsk med hvit stappe
Legg oppskrift
i handlelapp
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. Prøv selv – med pannestekt torsk og hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Hvit stappe

400 g
Poteter, løsvekt
300 g
Sellerirot
1 dl
Lettmelk
1 ss
Smør
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønnsaker

4 stk
Gulrøtter

Eggesmør

2 stk
Egg
50 g
Smør

Torskeloin

500 g
Torskeloin
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Hvit stappe: Skrell og del poteter og sellerirot i biter. Kok mørt uten salt i vannet. Hell av mesteparten av vannet. Mos potetene og selleriroten sammen med smør. Visp inn melk til passe konsistens og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Damp dem møre.

Trinn 3

Eggesmør: Hardkok og skrell eggene. Grovhakk og bland dem med smeltet smør.

Trinn 4

Ha salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Varm en panne til middels temperatur, ha i smør og legg fisken i pannen. Kvern over litt sort pepper. Stek fisken i ca. 6 minutter på den ene siden. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile.

Trinn 5

Server pannestekt torsk med hvit stappe, dampede gulrøtter og eggesmør.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne hakket kruspersille i eggesmøret.