Pannestekt skrei med eggesmør

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
834 planlagt
Pannestekt skrei med eggesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. I denne retten serverer du den pannestekte skreien og eggesmøret i en superkombinasjon med hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Potetstappe

500 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
3 dl
Helmelk
100 g
Smør normalsaltet, Tine

Eggesmør

3 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
100 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Potetstappe: Skrell og kok potetene møre uten salt i vannet. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn kaldt smør i terninger. Spe med melk og smak til med salt.

Trinn 2

Trinn 2

Eggesmør: Hardkok egg og skrell dem. Smelt smør. Del eggene på langs og på tvers med en eggedeler og bland det inn i smøret. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Fisk: Ross skinnet på fisken, det vil si å skrape av skjellene på skinnet med en kniv, fra halen og oppover. Ha salt på fisken og la den ligge i 10 min. Del fisken i serveringsstykker og skjær et par snitt i skinnet. Varm en panne på middels varme med solsikkeolje og legg fisken i med skinnsiden ned. Ha på litt nykvernet pepper og stek fisken i ca. 6 minutter på denne siden. Ha smør og knust hvitløksfedd i pannen. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile med skinnsiden opp. Server pannestekt skrei med potetstappe og deilig eggesmør.

Serveringsforslag

Ha gjerne finhakket persille i eggesmøret.