Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Pannestekt skrei med eggesmør

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
808 planlagt
Pannestekt skrei med eggesmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Eggesmør er lett å lage og smaker fantastisk til både røkt og saltet fisk. I denne retten serverer du den pannestekte skreien og eggesmøret i en superkombinasjon med hjemmelaget potetstappe.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fisk

1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Potetstappe

500 g
Mandelpoteter, 2,5 kg
3 dl
Helmelk
100 g
Smør normalsaltet, Tine

Eggesmør

3 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
100 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Potetstappe: Skrell og kok potetene møre uten salt i vannet. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene og visp inn kaldt smør i terninger. Spe med melk og smak til med salt.

Trinn 2

Trinn 2

Eggesmør: Hardkok egg og skrell dem. Smelt smør. Del eggene på langs og på tvers med en eggedeler og bland det inn i smøret. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Fisk: Ross skinnet på fisken, det vil si å skrape av skjellene på skinnet med en kniv, fra halen og oppover. Ha salt på fisken og la den ligge i 10 min. Del fisken i serveringsstykker og skjær et par snitt i skinnet. Varm en panne på middels varme med solsikkeolje og legg fisken i med skinnsiden ned. Ha på litt nykvernet pepper og stek fisken i ca. 6 minutter på denne siden. Ha smør og knust hvitløksfedd i pannen. Snu fiskestykkene forsiktig og øs smøret over med en skje. Stek videre i 2 minutter. Ta pannen vekk fra varmen og la fisken hvile med skinnsiden opp. Server pannestekt skrei med potetstappe og deilig eggesmør.

Serveringsforslag

Ha gjerne finhakket persille i eggesmøret.